Lediga jobb

För närvarande söker vi en 

Projektledare

Är du vår nya projektledare? Vi söker en målinriktad och lyhörd lagmedlem för att driva flera av våra projekt inriktade mot arenor och platser för idrott och rekreation.

Uppsala är en kommun i stark tillväxt. I takt med att staden växer ökar ambitionerna att kunna erbjuda ett attraktivt utbud av platser för en innehållsrik och givande fritid till alla Uppsalabor och besökare.

Sportfastigheter inledde sin verksamhet i början av 2013 som ett helägt bolag inom Uppsala kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar arenor och platser för idrott, rekreation och evenemang. 

Verksamheten drivs på ett funktionellt, nytänkande och hållbart sätt med målet att främja bredd- och elitidrott samt folkhälsa Ett uppdrag som görs i nära dialog med hyresgäster, föreningsliv, allmänhet och övriga arenaägare i Uppsala. Vårt fokus är att höja standarden och att tillvarata bredden i fastighetsbeståndet, ytterligare öka tillgängligheten och stödja tillämpning av ny energiteknik.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på Sportfastigheter driver du projekt inriktade mot sport, rekreation och event. Projekten kan innebära utveckling av befintliga arenor och anläggningar eller nya objekt. Bland pågående projekt kan nämnas nybyggnad av fotbollsarena och kommersiella lokaler samt ombyggnad och utveckling av bandyarena på Studenternas. Bland kommande projekt finns bl.a. nybyggnad av sporthallar, allaktivitetsplatser, nya anläggningar för fotboll samt utredning av en ny isarena.

I de projekt du leder har du ett helhetsansvar för funktion, innehåll, ekonomi och tider. Arbetet sker i nära samarbete med hyresgäster, föreningar, förbund och andra intresseorganisationer.

I arbetsuppgifterna ingår
- utredningar
- programarbete
- projektering
- byggproduktion
- investeringsbedömningar och -kalkyler i alla skeden
- ansvar för upphandling av konsulter och entreprenader enligt LOU
- kontakt med myndigheter rörande bland annat tillstånd
- Styrning och uppföljning av projektets ekonomi vilket bland annat innebär: investerings- och intäktskalkyler, budget och prognos, riskanalys, ekonomiska förhandlingar, fakturahantering, kontoplaner samt rapportering
- Överlämnande av projektet till förvaltningsorganisationen

Vi erbjuder ett ansvarsfullt uppdrag i en spännande och dynamisk arbetsmiljö. Du blir en viktig lagmedlem när det gäller att utveckla stadens arenor och platser för idrott och rekreation.

Kvalifikationer
Du har en eftergymnasial utbildning inom bygg, installationsteknik eller fastighetsförvaltning alternativt yrkesmässig erfarenhet som bedöms likvärdig. Gissningsvis har du minst 7 års relevant erfarenhet inom bygg- eller fastighetsbranschen samt 3 års erfarenhet av projektledning och upphandling av konsulttjänster och entreprenader. Erfarenhet av fastighetsförvaltning samt fastighetsförvärv och -försäljning är meriterande, liksom kunskaper inom hyresjuridik. Även kunskap inom någon typ av hållbarhetscertifiering, som Miljöbyggnad, Leed eller Breeam är meriterande.

Du är en skicklig projektledare med vana av upphandling av konsulttjänster och entreprenader och du besitter god kunskap om LOU, hyreslagstiftning, ekonomi och kalkylering. Du har hög IT-vana och B-körkort är ett krav.

Som person är du motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsmässiga och ekonomiska ramar. Du samarbetar bra med andra människor genom att relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är vidare bra på att säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vi ser gärna att du har ett personligt intresse för idrott och rekreation och vill arbeta med utveckling inom detta område.

Upplysningar
I denna rekrytering samarbetar Sportfastigheter med Dfind Science & Engineering. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny Davidsson på jenny.davidsson@dfind.se eller 070-544 82 38.

Välkommen med din ansökan via https://www.dfind.se/science-engineering/lediga-jobb/

Projektchef Conny Niklasson 072-724 39 50.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.