Österängens idrottsplats

Hem > Österängens idrottsplats

Idrottsplatsen ligger på Petterslundsgatan i Fålhagen och är en av Uppsalas anrika idrottsplatser för fotboll, friidrott och amerikansk fotboll. Tidigare fungerade platsen som lertäkt för tegeltillverkningen vid Vaksala Nya Tegelbruk redan på 1920-talet. Österängen var Uppsalas första kommunala anläggning för idrott. Anläggningen har sedan dess varit den främsta idrottsplatsen i Uppsala tillsammans med Studenternas IP. Student VM i amerikansk fotboll ägde rum här efter en stor ombyggnation för att uppgradera anläggningen. Idag är den huvudanläggning för bland annat IFK Uppsala fotboll, friidrottsgymnasiet i Celsiusskolan och Uppsala IF friidrott.

Anläggningen

  • Planstorlek 105x65 m med konstgräs och belysning
  • Friidrott 4 st löparbanor med gummiasfalt
  • Publikkapacitet 1 500 personer stående
  • Omklädningsrum
  • Toaletter
  • Parkering

Hitta hit

Adress:
Hjalmar Brantingsgatan 42
753 27 Uppsala

Fler idrottsanläggningar i Uppsala

Lötens sportfält

Lötens sportfält är en dynamisk idrottsanläggning som ligger mellan Löten och Kvarngärdet. Med faciliteter som en uppvärmd konstgräsplan och en fotbollshall, är den en central plats för fotbollsaktiviteter i Uppsala. Det är inte bara en destination för fotbollsspelare; det har även tjänat som hemmabas för många lokala idrottsevent, inklusive flera fotbollsturneringar. Läs mer om Lötens sportfält.

Studenternas IP

Studenternas IP är en historisk idrottsplats i hjärtat av Uppsala. Förutom att vara en central arena för fotboll har den också varit värd för olika stora evenemang och kulturella aktiviteter genom åren. Dess centrala läge gör den till en samlingspunkt för sportentusiaster och stadsbor. För en djupare inblick i Studenternas IP och dess rika historia, klicka här.

Uppsala friidrottsarena

Uppsala friidrottsarena är mycket mer än bara en idrottsanläggning; den är ett symboliskt centrum för friidrott i Uppsala. Med sin toppmoderna design och faciliteter, erbjuder den en optimal miljö för atleter att nå sina bästa prestationer. Från spännande tävlingar till inspirerande träningspass, finns det alltid något på gång på denna framstående arena. För mer detaljerad information om friidrottsarenan så kan du besöka vår sida Uppsala friidrottsarena.