Sandviksbadet i Björklinge

Hem > Sandviksbadet i Björklinge

Björklinge friluftsområde ligger vid Långsjön som är beläget cirka 20 kilometer norr om Uppsala. Sandviksbadet som också kallas Långsjöbadet eller Björklingebadet är en väldigt välbesökt populär badplats. Vid badet finns stora gräsytor, sandstrand, grillplatser och ett hopptorn. Det finns även omklädningsrum med dusch och toaletter i servicehuset. Det finns också en kiosk som har öppet sommartid.

Detta finns på bland annat på badet:

 • Omklädningsrum
 • Dusch- och toalettfaciliteter
 • Lekplats för barn
 • Gräsområden för solbadande och picknick
 • Grillplatser
 • Isvak vintertid (för dem som vågar!)
 • Fik med mat och snacks
 • Elljusspår
 • Bryggor
 • Parkering för bil
 • Hundbad cirka 1 km från Sandviksbadet

Vintertid

För den äventyrliga besökaren erbjuder Sandviksbadet en isvak under vintermånaderna. Det är en förfriskande upplevelse att doppa sig i det kyliga vattnet, och många hävdar att det har hälsofördelar. Kom ihåg att aldrig bada i isvak ensam och att alltid ha rätt säkerhetsutrustning. Under vintern plogas även skridskobana på isen, och om möjligt även skidspår. En bit bakom parkeringen hittar du en liten skidbacke med knapplift samt pulkabacke.

Längs åsarna i området går ett 5km elljusspår som startar alldeles intill parkeringen och vid snörika vintrar kan du åka längdskidor här.

Björklinge camping

Ett stenkast från Sandviksbadet ligger Björklinge camping, en idyllisk plats för alla som söker en avkopplande upplevelse nära naturen. Campingen är omgiven av frodiga skogar och har direkt tillgång till Långsjöns klara vatten, vilket gör den idealisk för simning, fiske och kanotpaddling. För de som föredrar att stanna på land, erbjuder campingplatsen rymliga ställplatser för husvagnar, husbilar och tält. Andra faciliteter inkluderar servicehus med dusch och toalett, en lekplats för de yngre besökarna samt en liten butik där man kan köpa nödvändigheter. Med sin närhet till Uppsala och de många aktiviteterna runt omkring, är Björklinge camping det perfekta valet för både kortare vistelser och längre semesteräventyr.

Hitta hit

Adress:
Långsjön, Björklinge

Med bil

Från Uppsala centrum, följ väg 600 mot norr i riktning mot Björklinge. Efter att ha passerat genom Björklinge centrum, följ skyltarna mot Sandviksbadet. Det finns en parkeringsplats tillgänglig för besökare.

Med buss

Bussarna som tar dig till Björklingebadet är buss nummer 514, 100 och 821. Åk till hållplatsen kallad Björklingegården och sedan gå cirka 1 kilometer längs Bror Hjortsväg och sväng sedan höger på Sandbrovägen ner till badet.

Mer friluftsliv i Uppsala

Fjällnora friluftsområde

Inte långt från Uppsala ligger Fjällnora friluftsområde, en pärla för alla naturälskare. Här erbjuds en variation av aktiviteter året runt, från bad och kanotpaddling under sommaren till skidåkning och skridskoåkning under vintern. Med sina slingrande stigar genom skog och över hedar, är det en plats för både äventyr och avkoppling. Vill du veta mer? Läs vår artikel om Fjällnora friluftsområde.

Sunnerstaåsens friluftsområde & Sunnerstastugan

Sunnerstaåsen erbjuder fantastiska utsikter över Uppsala och det omgivande landskapet. Friluftsområdet är perfekt för vandring, mountainbike och picknick. Sunnerstastugan är en mötesplats för naturentusiaster och serverar både mat och dryck i en hemtrevlig miljö. Området är känt för sin biologiska mångfald och sina markerade stigar. Ta en närmare titt på vad Sunnerstaåsen och Sunnerstastugan har att erbjuda!